Cluj-Napoca - cel mai primitor oraș din Europa

        
         Cluj-Napoca este cel mai primitor oraş din Europa, cel puțin asta arată un raport al Comisiei Europene de anul acesta, 91% dintre rezidenţi fiind de acord că prezenţa străinilor este un lucru pozitiv. După capitală, Cluj-Napoca este cel de-al doilea oraş ca mărime al țării noastre.
    Am vizitat Clujul la pas, pe tihnă şi am descoperit locuşoare cu adevărat minunate, clădiri de o rară frumuseţe arhitecturală, bulevarde impunătoare, dar şi străduţe cochete, cu flori şi oameni zâmbitori.
     Vă invităm la o călătorie virtuală, cu ajutorul fotografiilor, în capitala Transilvaniei!





    Ansamblul monumental Matei Corvin şi Biserica Sfântul Mihail, cel mai impunător edificiu în stil gotic din Cluj


     Biserica cu Cocoș este un edificiu clasat ca monument istoric. Interesant e ca dupa ce am aratat poza catorva prieteni care locuiesc in Cluj, ne-au marturist ca nu au vazut-o niciodata. Pe noi ne-a dus cu gandul la casuta lui Hensel si Gretel din turta dulce (ca forma si colorit, nu ca dimensiune, desigur).


     Actuala stradă Iuliu Maniu. Construcţia a demarat în secolul al XIX-lea, cu o arhitectură simetrică de o parte şi de alta, caracteristică marilor oraşe europene.



     Biblioteca Centrală Universitară, construită între 1906 și 1908, una dintre cele mai vechi și mai importante biblioteci universitare din România




    Stadionul Cluj Arena, construit în 2011







Monumentul eroilor Jertfiţi
























Coborând scările de la Muzeul Naţional de Artă

 O locaţie în care "toţi trântorii sunt bineveniţi", din campusul Haşdeu, pe strada Piezişă.




     Peste drum de "trântori" te poţi relaxa acasă la "bufniţe". :) 
Recunoaştem că nu am intrat înăuntru (oricum ziua, în amiaza mare orice bufniţă normală şi orice trântor, dorm),  dar coloritul lor ne-a înveselit. 




     În schimb, în Parcul Central de pe Strada Pavlov am petrecut câteva ore bune. Este un loc foarte plăcut, cu un lac frumos amenajat, unde puteţi închiria bărci cu vâsle şi hidrobiciclete.








Vedere asupra oraşului de pe Dealul Cetăţuia, care pe lângă că e un punct perfect de belvedere, este şi un binecunoscut loc de agrement.




La Turnul de apă din interiorul Grădinii Botanice






Locul preferat din Botanică, Grădina Japoneză

     Plantele ecuatoriale și tropicale le găsim într-un complex de şase sere, dintre care nouă ne-au plăcut în mod special Sera cu plante acvatice şi Sera cu palmieri.




















Nu putem să nu vă arătăm şi câteva fotografii de pe drumul ce leagă Bucovina de Ardeal.

Să mai spună cineva că nu-i frumoasă ţara asta a nostră!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu