Rafting şi kayaking pe râul Bistriţa - Aplicatia 5

      Deşi ne dorim de mult să ne înscriem la o tură de rafting, nu am reuşit să o facem până acum, iar faptul că una din Aplicaţiile din cadrul Academiei de Munte organizată de Asociaţia Ghizilor din Bucovina a inclus şi acest sport, ne-a bucurat maxim.
   Raftingul sau vâslirea pe ape repezi este un sport acvatic outdoor ce înseamnă coborârea pe râuri repezi de munte, cu bărci pneumatice, în echipe de două sau mai multe persoane. La noi în ţară poate fi practicat pe râurile Bistriţa, Buzău, Mureş, Jiu, Someş, Cerna, Arieş etc, care au un grad de dificultate mediu.
    Echipamentul necesar:
  • barcă pneumatică: bărcile de rafting sunt ambarcațiuni mari gonflabile de 4-8  persoane, uneori 6-12 și trekk-urile (canoe de ape repezi) de 1-2 persoane
  • costum complet din neopren
  • cască de protecție
  • vestă de salvare
  • padelă
    Raftingul este considerat un sport extrem, iar pentru noi a devenit şi mai “extrem” când am aflat că nu se va desfăşura într-o zi frumoasă de vară, ci, din contră, la sfârşitul lunii aprilie ( să menţionăm că apa nu a avut mai mult de 5 grade C), dar a fost perfect. Sincer nu ştiu cum aş suporta acel costumul de neopren la temperaturi foarte ridicate.
    După toate “nebuniile” în materie de sporturi extreme pe care le-am practicat datorită celor de la Bucovina Guides, un lucru e clar, nu veţi şti dacă vă place sau nu un sport extrem până nu îl veţi practica!
    Nouă ne-a plăcut atât de mult această tură, încât visăm deja la caiacul nostru cu 2 locuri. :)Instructajul 

Academia de munte este o şcoală organizată de Asociaţia Ghizilor din Bucovina care oferă şansa oricărui doritor de a-şi completa cunoştinţele de alpinism, schi de tura, supraveţuire, căţărare, speologie, rafting, canyoning etc şi care, aşa cum v-am povestit şi la Aplicaţia 1,  Aplicaţia 2Aplicaţia 3Aplicaţia 4  formează o echipă minunată de oameni, cu drag de munte.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu