Buzău - Vulcanii noroioşi, Focurile Vii, Tabăra de Sculptură "Măgura"

        Anul acesta, în mini-vacanţa de 1 Mai, am continuat tradiţia noastră de a vizita un loc nou. Am ales de această dată, plaiurile minunate ale Buzăului şi am rămas surprinşi de câte locuri am descoperit şi câte obiective ne-au mai rămas de vizitat pentru data viitoare, pentru că, negreşit, ne vom întoarce acolo.
      Ne întrebăm acum, de ce oare Buzăul se află pe locul 31 (din 41), în topul preferinţelor turistice autohtone, având în vedere că aici se întâlnesc două fenomene rare, nu doar în ţară, ci şi în lume. Este de vorba de  Vulcanii Noroioşi, din localitatea Berca,  unul din cele mai senzaţionale spectacole ale naturii: gaze naturale de la mii de metri adâncime ies la suprafaţă, aducând cu ele nămol, care formează vulcani mici din care se revarsă noroi şi de celălat fenomen natural, unic în Europa,  Focurile Vii de la Terca, care se produce deasemeni datorită emanaţiilor de gaze naturale din sol, care în urma frecării se aprind, provocând, la suprafaţă, un adevărat spectacol de flăcări.
        Şi dacă tot suntem la capitolul "unic în Europa", trebuie să menţionăm aici şi să vă îndemnăm să nu rataţi ca şi obiectiv turistic, Tabăra (muzeu) de sculptură în aer liber de la Măgura, întinsă pe câteva hectare, unde se află câteva sute de statui sculpate în piatra.
       Lista atracţiilor turistice din judeţul Buzău continuă cu: Muzeul Chihlimbarului de la Colţi, barajul de la  Siriu, Lacul Vulturilor din Masivul Siriu, Tezaurul de la Pietroasele - locul unde a fost descoperita celebra “Cloşca cu pui de aur, Muntele de sare şi Piatra de la Grunj, zona lacurilor de pe platoul de la Meledic, aşezările rupestre de la Aluniş-Nucu-Bozioru, trovanţii de la Ulmet şi multe alte locuri deosebite, înconjurate de dealuri şi munte, pe care vom continua să le explorăm, sperăm noi, cât de curând.
        Vă dorim să vă bucuraţi din plin de fiecare zi din această vară care îşi face, timid, simţită prezenţa şi să nu lăsaţi să treacă nici un week-end fără a vă lua doza necesară de "verde"!


Focurile Vii de la Terca
Vulcanii noroioşi de la Berca

În drum spre Focurile Vii

     Trebuie să menţionăm că peisajul acesta de vis aproape că ne-a făcut să uităm de drumul extrem de rău până acolo, de ploaia torenţială care ne-a însoţit şi de lipsa, aproape totală, a indicatoarelor către acest obiectiv. 
      Şi cum ni se intâmplă de obicei în călătorii, şi de astă dată am avut prilejul să întâlnim oameni minunaţi şi cu dorinţa neclintită de a ajunge la destinaţie. Mulţumim familiei Marin şi sperăm să nu fie pentru singura dată când ne întâlnim paşii pe meleagurile frumoase ale ţărişoarei noastre.


  Vulcanii noroioşi - Pâclele Mari 

 Tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu